وکیل-جرم-تهدید
ارتباط با گروه حقوقی حسابرس

درخواست مشاوره

جهت دریافت مشاوره، می‌توانید به صورت حضوری و تلفنی، با ما در ارتباط باشید.

فهرست مطالب
شبکه‌های اجتماعی حسابرس
hesabras instagram icon hesabras whatsapp icon hesabras telegram icon hesabras rubika icon

مجازات جرم تهدید چیست؟ انواع و شرایط اثبات آن

مجازات جرم تهدید چیست؟  انواع و شرایط اثبات آن

فهرست مطالب

تهدید به معنای انجام عملی است که باعث ترس و اضطراب در افراد شده و آن‌ها را وادار می‌کند برخلاف میل و رضایت خود کاری را انجام دهند. به لحاظ حقوقی، تهدید به وادار کردن دیگری به ارتکاب عمل نامشروع یا ترساندن او از آسیب‌های مختلف (جانی، مالی، حیثیتی و ...) گفته می‌شود. گاهی افراد به دلیل توانمندی جسمانی یا مالی و یا آگاهی از حقایقی در مورد دیگران، آن‌ها را مورد سوء استفاده‌های مختلف روحی و جسمی قرار می‌دهند که این امر منجر به جرم تهدید می‌شود. تهدید از جمله جرایم پر تکرار در محاکم کیفری ما می باشد و افراد متعددی به عنوان شاکی یا متشاکی در این پرونده ها حضور دارند در این نوشتار برخی ویژگی های این جرم که می بایست مدنظر وکیل جرم تهدید قرار بگیرد.


تهدید چه مجازاتی دارد؟

ماده 668 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات به میزان مجازات سرقت اشاره می کند طبق این ماده اگر کسی با جبر و اکراه دیگری را ملزم به دادن نوشته یا سند یا امضا یا مهر کند به حبس از یک ماه نیم تا یک سال و تا 74 ضربه شلاق محکوم می شود بنابراین مجازات تهدید به منظور گرفتن سند یا نوشته در ماده 668 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی مورد اشاره قرار گرفته است و وکیل جرم تهدید می بایست به این ماده تسلط کافی داشته باشد. 

از طرفی ماده 669 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی نیز به جرم تهدید اشاره کرده است و طبق این ماده اگر دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا هر گونه ضرری نسبت به خود او یا یکی از بستگان کند اعم از این که با این تهدید تقاضایی داشته باشد یا نداشته باشد مرتکب جرم شده است و یک ماه تا یک سال حبس و 74 ضربه شلاق محکوم می شود.

آیا جرم تهدید قابل گذشت است؟

بله جرم تهدید از جمله جرایم قابل گذشت است و طبق قانون کاهش حبس تعزیری مجازات جرم تهدید کاهش یافته است و نصف شده است قابل گذشت بودن این جرم منجر به این می شود که شاکی  هر زمان که بخواهد و در هر مقطعی بتواند گذشت کند و هر زمان که شاکی گذشت کند و پرونده در هر مرحله ای باشد پرونده مختومه می شود.

مفهوم تهدید و انواع آن: تهدید به هرگونه اقدامی اشاره دارد که باعث ترس یا اضطراب فرد در مورد انجام عملی در آینده می‌شود. این اقدام ممکن است شامل اظهارات تهدیدآمیز، اقدامات فیزیکی، یا حتی تهدیدهای غیرکلامی مانند تهدید در رسانه‌های اجتماعی باشد. برای اثبات تهدید در دادگاه، باید اثبات شود که فرد واقعاً تحت تأثیر ترس یا اضطراب قرار گرفته و تهدید غیرقانونی بوده است.

انواع تهدید:

  1. تهدید نفسی:

    • هنگامی رخ می‌دهد که فرد تهدید می‌کند بدون کشتن طرف مقابل، به او آسیب جسمی وارد خواهد کرد. این نوع تهدید معمولاً شامل اظهارات یا اقدامات فیزیکی است که هدف آن ایجاد ترس و اضطراب در فرد مورد تهدید است. به عنوان مثال، تهدید با استفاده از چاقو یا تهدید به بریدن زبان.

  2. تهدید مالی:

    • هدف از تهدید، ایجاد ضرر مالی برای فرد یا مجموعه دیگر است. این نوع تهدیدها معمولاً شامل اقداماتی مانند آتش زدن خانه یا آسیب رساندن به دارایی‌های مالی یا تجاری شخص مورد تهدید می‌شود.

  3. تهدید حیثیتی یا شرفی:

    • هدف اصلی این نوع تهدید، آبرو و حیثیت فرد مورد نظر است. این اقدامات ممکن است شامل انتشار اطلاعات خصوصی، تبلیغات نامطلوب یا انتشار اطلاعاتی که می‌تواند حیثیت فرد را تحت تأثیر قرار دهد.

  4. افشای راز:

    • افشای راز می‌تواند به چالش کشیدن دستاوردها و حتی حیات فرد منجر شود. افراد ممکن است برای جلوگیری از این اتفاق، حق السکوت را بپذیرند. تهدید به افشای راز معمولاً توسط مجرمان به منظور کسب منافع یا ایجاد فشار بر فرد انجام می‌شود.

  5. تهدید در فضای مجازی:

    • تهدید در فضای مجازی شامل روش‌هایی نوین برای رسیدن به اهداف خود می‌شود. برخی افراد با تهدید دیگران، مانند انتشار فیلم و عکس‌های خصوصی، سعی در دستیابی به اهداف خود دارند. این نوع تهدیدات علاوه بر اثرات روانی و اجتماعی، می‌توانند مشکلات قانونی نیز ایجاد کنند.

شرایط اثبات جرم تهدید:

برای اثبات جرم تهدید، شرایط مشخصی باید برآورده شود:

  • وضوح تهدید: تهدید باید واضح و قابل فهم باشد.

  • قصد و توانایی انجام تهدید: تهدید باید به گونه‌ای باشد که واقعاً توانایی انجام آن را داشته باشد.

  • ایجاد ترس یا اضطراب واقعی: تهدید باید واقعاً باعث ایجاد ترس یا اضطراب در فرد مورد تهدید شود.

مجازات جرم تهدید:

در قانون مجازات اسلامی، تهدید به خودی خود جرم تلقی می‌شود، حتی اگر متعاقب آن جرمی اتفاق نیفتد یا آسیبی به شخص وارد نشود. دادگاه‌ها وظیفه دارند میزان تهدید و تعیین مجازات مناسب را بررسی کنند.

انواع تهدید در قانون:

  1. تهدید به انجام یک کار:

    • وادار کردن شخص به انجام کاری مانند قتل، سرقت، قاچاق مواد مخدر، رابطه نامشروع و ...

  2. تهدید نفسانی:

    • تهدید به آسیب جسمانی به خود یا خانواده فرد.

  3. تهدید حیثیتی:

    • تهدید به بردن آبروی افراد از طریق افشای رازهای شخصی و انتشار عکس‌های خصوصی و ...

وکیل جرم تهدید چه ویژگی باید داشته باشد؟

وکیل جرم تهدید می بایست تخصص در دعاوی کیفری داشته باشد در واقع علاوه بر این که وکیل تخصصی باشد در حوزه حقوق کیفری نیز تحصیلات تخصصی داشته باشد در واقع در رشته حقوق جزا و جرم شناسی متخصص شده باشد. جهت دریافت مشاوره کلیک کنید.

جهت برقراری ارتباط با مجموعه حقوقی حسابرس و دریافت مشاوره حقوقی با ما تماس بگیرید.

آدرس: تهران میدان ونک ابتدای ملاصدرا پلاک ۳۸ واحد ۱

شماره تلفن: ۸۸۲۰۱۳۱۷-۰۲۱

مجازات جرم تهدید

آیا برای شکایت در جرم تهدید مهلت داریم؟

از دیگر موضوعاتی که وکیل جرم تهدید می بایست مدنظر قرار دهد مهلت شکایت است . با توجه به این که جرم تهدید از جرایم قابل گذشت است یک سال مهلت برای شکایت از زمان اطلاع از جرم وجود دارد بنابراین مبدا این مهلت وقوع جرم نیست بلکه اطلاع از وقوع جرم است و هر زمان که شاکی از وقوع جرم مطلع شد یک سال فرصت دارد که اقدام به شکایت کیفری کند و در صورتی که این مدت را رعایت نکند مشمول مرور زمان می شود و قرار موقوفی تعقیب در مورد او صادر می شود بنابراین شرط مهم در جرم تهدید که می بایست مدنظر وکیل جرم تهدید قرار بگیرد این است که ظرف یک سال شکایت خود را مطرح کند در غیر این صورت امکان طرح شکایت کیفری برای او وجود ندارد. 

آیا جرم تهدید قابل تعویق و تعلیق است؟

از دیگر موضوعات مهمی که وکیل جرم تهدید می بایست مدنظر قرار دهد بحث قابل تعویق و تعلیق بودن است. جرم تهدید درجه 6 محسوب می شود و جرایم درجه 6 قابل تعویق صدور حکم است درواقع قاضی می تواند صدور حکم را به تعویق بیاندازد و به مرتکب فرصتی دهد در صورتی که مرتکب جرم نشد یا دستوراتی که مدنظر قاضی است را انجام ندهد دادگاه می تواند قرار تعویق صدور حکم را لغو کند و مرتکب را مجاازت کند لازم به ذکر است قرار تعویق صدور حکم می بایست بعد از احراز محکومیت مرتکب باشد بنابراین در صورتی که مجرمیت او احراز نشود عملا امکان تعویق صدور حکم وجود ندارد. 

همچنین این جرم با توجه به این که درجه 6 محسوب می شود قابل تعلیق اجرای مجازات نیست می باشد طبق قانون جرایم درجه 3 و 4 و 5 و 6  و 7 قابل تعلیق اجرای مجازات هستند تعلیق اجرای مجازات تفاوت مهم با تعویق صدور حکم دارد و این تفاوت در این است که در تعلیق اجرای مجازات، حکم قطعی صادر می شود و مرتکب مجازات نمی شود در صورتی که در تعویق صدور حکم عملا حکم صادر نمی شود. 

جمع بندی

در فرآیند پیچیده و حساس تهدید، همراهی با یک وکیل تهدید مجرب و متعهد می‌تواند تأثیر چشمگیری در پیشبرد سریع و صحیح این مراحل داشته باشد. وکیل تهدید با داشتن دانش عمیق از قوانین و مقررات مربوط به تهدید و همچنین تجربه فراوان در پرونده‌های مختلف، می‌تواند به شما کمک کند تا این مسیر پرچالش را با آرامش و اطمینان طی کنید. جهت دریافت مشاوره کلیک کنید.

ارتباط با حسابرس

جهت دریافت مشاوره، می‌توانید به صورت حضوری و تلفنی، با ما در ارتباط باشید.

درخواست مشاوره

حسابرس در شبکه های مجازی:

hesabras instagram icon hesabras whatsapp icon hesabras telegram icon hesabras rubika icon
بنر گروه حقوقی حسابرس گروه حقوقی حسابرس
نوشتن دیدگاه
سایر مقالات بلاگ
وکیل آدم ربایی

وکیل آدم ربایی

آدم ربایی از جمله جرایم سنگین و نادر و البته...

نویسنده: گروه حقوقی حسابرس

تاریخ انتشار: دوشنبه ۰۷ خرداد ۱۴۰۳

وکیل خیانت در امانت

وکیل خیانت در امانت

خیانت در امانت از جمله جرایم مالی پر تکرار و...

نویسنده: گروه حقوقی حسابرس

تاریخ انتشار: جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲

آدرس و تلفن تمام دادسراهای تهران به تفکیک ناحیه

آدرس و تلفن تمام دادسراهای تهران به تفکیک ناحیه

در این نوشته به معرفی تمامی دادسراهای ایران به انضمام...

نویسنده: گروه حقوقی حسابرس

تاریخ انتشار: سه‌شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳

دیدگاه های شما
پیمان راد

دمتون گرم! 🙌 مقاله‌های شما به من در درک بهتر قوانین و مقررات کمک کردند. از زحمات شما بسیار سپاسگزارم. 💼

ایجاد شده در تاریخ: دوشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۳