دیه-جراحت-به-اعضای-سر-و-صورت
ارتباط با گروه حقوقی حسابرس

درخواست مشاوره

جهت دریافت مشاوره، می‌توانید به صورت حضوری و تلفنی، با ما در ارتباط باشید.

فهرست مطالب
شبکه‌های اجتماعی حسابرس
hesabras instagram icon hesabras whatsapp icon hesabras telegram icon hesabras rubika icon

میزان دیه جراحت بر اعضای سر و صورت

میزان دیه جراحت بر  اعضای سر و صورت

فهرست مطالب

دیه جراحت به اعضای سر و صورت در فقه اسلامی و قانون مجازات اسلامی ایران، یکی از موضوعات مهم و حساس است که تعیین میزان آن به نوع و شدت جراحت بستگی دارد. در واقع، دیه جراحت به معنای جبران مالی برای آسیب‌هایی است که به بدن فرد وارد می‌شود. این جبران بر اساس نوع جراحت و میزان آسیب به عضو مشخص می‌گردد و برای هر نوع جراحت، دیه مشخصی در نظر گرفته شده است. جهت دریافت مشاوره کلیک کنید.

انواع جراحت‌های وارده به اعضای سر و صورت

  • حارصه چیست؟
    حارصه نوعی جراحت است که در آن پوست فرد خراشیده می‌شود، اما این خراشیدگی به حدی نیست که خون جاری شود. این نوع جراحت سطحی‌تر از سایر انواع است و معمولاً نیاز به درمان خاصی ندارد. 
    میزان دیه: بر اساس قانون، دیه جراحت حارصه معادل یک‌صدم دیه کامل تعیین شده است. این میزان با توجه به شدت کم آسیب و سطحی بودن آن، منصفانه به نظر می‌رسد.

  • دامیه چیست؟
    دامیه جراحتی است که در آن پوست به قدری بشکافد که خون از محل جراحت جاری شود. این نوع جراحت نیازمند توجه پزشکی بیشتری است و ممکن است درمان‌های خاصی مانند بخیه لازم باشد. 
    میزان دیه: دیه جراحت دامیه دوصدم دیه کامل است. این میزان به دلیل شدت بیشتر جراحت و نیاز به درمان مناسب تعیین شده است.

  • متلاحمه چیست؟
    متلاحمه جراحتی است که در آن شکاف پوست و گوشت تا حدی است که به استخوان نمی‌رسد. این نوع جراحت معمولاً عمیق‌تر از دامیه است و نیاز به مراقبت بیشتری دارد.  
    میزان دیه: دیه متلاحمه سه‌صدم دیه کامل است. این مقدار نشان‌دهنده اهمیت و جدی‌تر بودن این نوع جراحت نسبت به موارد قبلی است.

  • سمحاق چیست؟
    سمحاق به جراحتی گفته می‌شود که از گوشت گذشته و به لایه نازکی از بافت که روی استخوان قرار دارد، برسد. این نوع جراحت ممکن است آسیب‌های بیشتری به بدن وارد کند و به مراقبت پزشکی دقیق‌تری نیاز دارد. 
    میزان دیه: میزان دیه جراحت سمحاق چهارصدم دیه کامل است که به دلیل پیچیدگی و شدت بیشتر این نوع جراحت نسبت به سایر موارد، تعیین شده است.

  • موضحه چیست؟
    توضیح: موضحه به جراحتی اطلاق می‌شود که در آن استخوان آشکار شود. این نوع جراحت بسیار جدی است و نیاز به درمان فوری و مراقبت ویژه دارد. 
    میزان دیه: دیه جراحت موضحه پنج‌صدم دیه کامل است. این میزان به دلیل خطر بالاتر و پیچیدگی بیشتر این نوع جراحت نسبت به سایرین است.

  • هاشمه چیست؟
    هاشمه نوعی جراحت است که باعث شکستگی استخوان می‌شود، اما استخوان جابجا نمی‌شود. این جراحت می‌تواند به شدت دردناک باشد و نیاز به درمان‌های تخصصی دارد. 
    میزان دیه: دیه جراحت هاشمه ده‌صدم دیه کامل است. این میزان دیه نشان‌دهنده جدیت این نوع جراحت است که به مراقبت پزشکی و درمان طولانی‌مدت نیاز دارد.

  • منقله چیست؟
    منقله جراحتی است که در آن استخوان شکسته جابجا شده و ممکن است نیاز به جراحی یا جااندازی داشته باشد. این نوع جراحت بسیار پیچیده است و نیاز به مداخله پزشکی فوری و پیشرفته دارد. 
    میزان دیه: میزان دیه منقله پانزده‌صدم دیه کامل است. این دیه به دلیل پیچیدگی و شدت بالای این نوع جراحت تعیین شده است.

  • مامومه چیست؟
    مامومه به جراحتی گفته می‌شود که به داخل جمجمه برسد. این نوع جراحت می‌تواند بسیار خطرناک باشد و در صورت عدم درمان به موقع، عواقب جدی‌تری به دنبال داشته باشد. 
    میزان دیه: دیه جراحت مامومه معادل یک‌سوم دیه کامل است. این میزان به دلیل خطر بالای این جراحت و نیاز به درمان فوری و پیچیده تعیین شده است.

  • دامغه چیست؟
    دامغه جراحتی است که باعث پارگی غشاهای مغز شود. این نوع جراحت می‌تواند منجر به مرگ یا آسیب‌های جدی مغزی شود و نیاز به مداخله پزشکی فوری دارد. 
    میزان دیه: دیه جراحت دامغه معادل دیه کامل است. این میزان به دلیل خطر بالای این جراحت و احتمال مرگ یا آسیب دائمی تعیین شده است.

  • نافذه چیست؟
    نافذه نوعی جراحت است که در آن جسمی نوک‌تیز مانند نیزه، چاقو، یا گلوله وارد بدن شده و به اعضایی مانند دست یا پا نفوذ می‌کند. در این حالت، جراحت به‌گونه‌ای است که جسم وارد بافت بدن شده اما از آن خارج نمی‌شود. دیه جراحت نافذه به نوع آسیب و میزان نفوذ جسم بستگی دارد. 
    میزان دیه: اگر جراحت نافذه در اعضایی مانند دست یا پا اتفاق بیفتد، دیه آن برای مردان یک‌دهم دیه کامل است. برای زنان در این نوع جراحت، به‌جای دیه، ارش (جبران خسارت مالی براساس نظر کارشناسی) تعیین می‌شود

  • جائفه چیست؟
    جائفه نوعی جراحت عمیق و جدی‌تر است که در آن با وارد کردن هر نوع وسیله‌ای از جمله چاقو، گلوله، یا دیگر ابزار نوک‌تیز، به درون بدن انسان مانند شکم، سینه، پشت یا پهلو آسیب وارد می‌شود. این جراحت ممکن است به اندام‌های داخلی بدن آسیب برساند. 
    میزان دیه: دیه جراحت جائفه برابر با یک‌سوم دیه کامل است، زیرا این نوع جراحت به اندام‌های داخلی بدن آسیب می‌رساند. اگر جراحت از یک طرف بدن وارد شود و از طرف دیگر خارج شود، دو جراحت جائفه محسوب می‌شود و در این حالت، دو‌سوم دیه کامل تعیین می‌شود. اگر جراحت جائفه به اعضای داخلی بدن نیز آسیب برساند، برای هر عضو آسیب‌دیده، دیه جداگانه محاسبه می‌شود. در صورتی که برای آن عضو دیه‌ای مشخص نشده باشد، ارش برای جبران خسارت تعیین می‌شود.

دیه مو (سر، مژه، ابرو، ریش و ...)

دیه مو یکی از موضوعات مهمی است که در قانون مجازات اسلامی به آن اشاره شده است در این نوشتار به مهم ترین موضوعاتی که در مورد دیه مو است اشاره می کنیم. جهت دریافت مشاوره کلیک کنید.

دیه موی سر

  • کندن و یا از بین بردن تمام موی سر یا ریش مرد، درصورتی که دیگر نروید: دیه کامل  با این حال اگر مو دوباره بروید، نسبت به موی سر، ارش و نسبت به ریش یک‌سوم دیه کامل ثابت است. لازم به ذکر است که در این حکم فرقی میان موی کم ‌پشت و پرپشت و کودک و بزرگسال نیست.

  • کندن و یا از بین بردن تمام موی سر زن، درصورتی که دیگر نروید: از دیگر احکام مربوط به دیه مو دیه موی زن است که در این نوشتار به آن اشاره می شود کندن و از بین بردن تمام موی سر زن موجب دیه کامل زن است با این حال اگر دوباره بروید، موجب مهرالمثل است. لازم به ذکر است که در این موضوع تفاوتی میان موی کم‌پشت و پرپشت و کودک و بزرگسال نیست. با این حال این امکان وجود دارد که مهرالمثل از دیه کامل بیشتر باشد در این صورت مهرالمثل بیش از دیه کامل زن باشد فقط به مقدار دیه کامل زن، پرداخت می‌شود.

  • در صورتی که قسمتی از موی سر از بین برود: در صورتی که  قسمتی از موی سر مرد یا زن یا ریش مرد طوری از بین برود که دیگر نروید، باید به نسبت، دیه پرداخت شود و اگر دوباره بروید، در موی سر مرد، ارش و در ریش به نسبت از یک‌سوم دیه کامل و در موی سر زن به همان نسبت از مهرالمثل، باید دیه پرداخت شود. لازم به ذکر است که در صورتی که کندن موی سر زن یا مرد به دلیل ضرورت های پزشکی باشد دیه یا ارشی ندارد.

  • در صورتی که با از بین بردن عضو یا پوست و مانند آن، موی سر، ریش یا ابرو از بین برود: در این صورت علاوه بر دیه مو یا ریش یا ابرو، حسب مورد دیه یا ارش جنایت نیز پرداخت می‌شود.

دیه ابرو

  • کندن یا از بین بردن ابروها: یکی دیگر از احکام دیه مو دیه کندن یا از بین بردن هر یک از ابروها است طبق ماده 581 قانون مجازات اسلامی کندن و یا از بین بردن هر یک از ابروها، اگر بدون رضایت شخص یا ولی او در مواردی که اذن شخص معتبر نیست و یا بدون ضرورت تجویزکننده باشد یک‌چهارم دیه کامل دارد.

    در واقع اگر کندن و از بین بردن ابرو به رضایت خود شخص انجام شود دیه ای ندارد با این حال  اگر دوباره بروید، موجب ارش است و اگر مقداری از آن بروید نسبت به مقداری که روییده، ارش و نسبت به مقداری که نروییده، دیه با احتساب مقدار مساحت، تعیین می‌شود.

  • از بین بردن قسمتی از ابرو: از دیگر احکام دیه مو نیز دیه از بین بردن قسمتی از موی سر است که در این صورت اگر ریش و ابرو قبل از جنایت از بین رفته باشد زایل کردن باقی مانده آن ها در حکم از بین رفتن دیه قسمتی از مو است.

دیه ریش و پلک

هرگاه ریش مرد که از بین رفته است با عیب و نقص بروید مانند آنکه رنگ یا حالت طبیعی آن تغییر کند یا کم‌پشت بروید، ارش ثابت است با این حال لازم به ذکر است که مقدار ارش مزبور باید بیشتر از یک‌سوم دیه کامل باشد. در صورت بروز عیب و نقص در موی پلک یا سایر موهای بدن موجب ارش است، خواه بروید خواه نروید و چنانچه با از بین بردن عضو یا کندن پوست و مانند آن باشد، تنها دیه یا ارش محل مو پرداخت می‌شود.

¶ شیوه از بین بردن مو مانند کندن یا سوزاندن، تأثیری در حکم ندارد.

میزان دیه سر و صورت

دیه جراحت بر سر و صورت

دیه جراحت یکی از موضوعات مهمی است که در قانون مجازات اسلامی به آن اشاره شده است. ملاک دیه جراحت سر و صورت مقدار نفوذ است و طول و عرض تاثیری در دیه جراحات سر و صورت ندارد. در این نوشتار به مهم ترین موضوعاتی که در مورد دیه جراحت است اشاره می کنیم. جهت دریافت مشاوره کلیک کنید.

  • دیه جراحت که صرفا در حد خراش باشد و خون جاری نشود: یک صدم دیه کامل

  • دیه جراحت گوش و بینی و لب و زبان و.... شامل دیه سر و صورت: دیه جراحت گوش و بینی و لب و زبان و داخل دهان در غیر از مواردی که برای آن دیه معین شده است در حکم جراحت سر و صورت است. 

  • دیه جراحت گونه: دیه جنایت گونه بستگی به این دارد که داخل دهان نمایان شود یا نشود در صورتی که داخل دهان نمایان شود یک پنجم دیه کامل و درصورتی که داخل دهان نمایان نشود یک بیستم دیه کامل می شود. 

  • دیه جراحت در صورتی که در غیر از سر و صورت باشد: دیه جراحت در صورتی که در غیر از سر و صورت باشد بستگی به نوع جراحت و عضو دارد که اگر عضو دارای دیه معین باشد طبق همان دیه، دیه جراحت مشخص می شود و اگر عضو دارای دیه معین نباشد ارش مشخص می شود. 

  • صدمه ای که منجر به تورم بودن یا سر و صورت دارد: ارش

  • دیه جراحت و صدماتی که منجر به تغییر رنگ پوست شود:
    دیه صدمانی که منجر به تغییر رنگ پوست شود طبق ماده 714 قانون مجازات تعیین می شود:

    • دیه جراحت درموارد سیاه شدن پوست  صورت: شش هزارم 

    • دیه جراحت در موارد کبود شدن پوست صورت: سه هزارم 

    • دیه جراحت در موارد سرخ شدن پوست صورت: یک و نیم هزارم 

¶ دیه جراحت درمواردی جز تغییر رنگ پوست صورت نصف مقادیر مذکور است.

دیه بینی

دیه بینی بستگی به این دارد که کدام قسمت مورد اصابت قرار بگیرد طبق ماده 592 قانون مجازات اسلامی دیه قطع کردن از بین بردن تمام نرمه یا تمام یا مقداری از استخوان بینی در صورتی که در یک دفعه انجام شود دیه کامل دارد با این حال در صورتی که نرمه بینی در یک رویداد از بین رود و بقیه استخوان بینی در یک رویداد دیگر از بین رود برای نرمه بینی یک دیه در نظر گرفته می شود و برای استخوان ارش در نظر گرفته می شود. 

  • شکستن استخوان بینی در صورتی که موجب فساد بینی شود: شکستن استخوان بینی در صورتی که موجب فساد بینی و از بین رفتن آن شود دیه کامل را دارد. 

  • شکستن استخوان بینی در صورتی که بدون عیب و نقص درمان شود: دیگر موضوع در مورد دیه بینی شکستن استخوان بینی است در صورتی که بدون عیب و نقص درمان شود در این صورت یک دهم دیه کامل را دارد و در صورتی که با عیب و نقص بهبهود پیداکند موجب ارش می شود.

  • کج شدن بینی: از دیگر مواردی که در مورد دیه بینی وجود دارد کج شدن بینی و شکستن استخوان بینی است که اگر منجر به فساد نشود ارش در آن ثابت می شود.

  • از بین بردن هر یک از پره های بینی: از بین بردن هر یک از پره های بینی یک سوم دیه کامل دارد همچنین پرده میان دو سوراخ نیز یک سوم دیه کامل دارد.

  • فلج کردن بینی: از دیگر مسایلی که در دیه بینی وجود دارد فلج کردن بینی است که منجر به دو سوم دیه کامل می شودلازم به ذکر است در صورتی که دیه بینی فلج یک سوم دیه کامل است. 

  • سوراخ کردن هر دو طرف بینی: از دیگر مواردی که در مورد دیه بینی وجود دارد سوراخ کردن هر دو طرف بینی و پرده فاصل میان آن می شباشد که موجب یک سوم دیه کامل است و اگر بههود پیدا کند موجب یک پنجم دیه کامل است. 

  • دیه سوراخ کردن یک طرف بینی: در صورتی که بهبود پیدا نکند منجر به یک نهم دیه کامل است و در صورتی که بهبهود پیدا کند یک بیستم دیه کامل دیه عضو می باشد لازم به ذکر است دیه سوراخ کردن یک طرف بینی به همراه پرده وسط در صورتی که بهبود پیدا نکند دو نهم دیه کامل است  و در صورتی که این عضو بهبود پیدا کند یک پانزدهم دیه کامل است.

  • دیه پاره کردن بینی در صورتی که سبب از بین رفتن بینی یا نوک آن نشود: یک سوم دیه کامل و اگر بهبود یابد یک دهم دیه کامل است.

  • دیه از بین بردن نوک بینی که محل چکیدن خون است: نصف دیه کامل

وکیل دیه جراحت بر سر و صورت کیست؟

وکیل دیه جراحت به اعضای سر و صورت یک وکیل دادگستری است که در امور کیفری و به‌ویژه مسائل مربوط به دیه تخصص دارد. این وکیل می‌تواند نقش مهمی در دفاع از حقوق موکل خود، چه در جایگاه شاکی (مجروح) و چه در جایگاه متهم، ایفا کند.

وظایف وکیل دیه جراحت بر سر و صورت:

  • مشاوره حقوقی:

    • ارائه مشاوره تخصصی به موکل درباره قوانین و مقررات مربوط به دیه جراحت.

    • توضیح حقوق و تعهدات موکل در موارد خاص مانند نوع جراحت و میزان دیه مرتبط با آن.

  • تنظیم شکوائیه یا لایحه دفاعیه:

    • تنظیم و ثبت شکوائیه در صورت نمایندگی از جانب شاکی برای مطالبه دیه.

    • تهیه و تنظیم لایحه دفاعیه برای دفاع از موکل در صورت نمایندگی از جانب متهم.

  • پیگیری پرونده:

    • حضور در دادگاه‌ها و پیگیری پرونده تا حصول نتیجه.

    • حضور در جلسات کارشناسی و دفاع از نظر موکل در خصوص میزان جراحت و تعیین دیه.

  • مشاوره درباره صلح و سازش:

    • مذاکره با طرف مقابل جهت رسیدن به صلح و سازش، در صورت امکان و تمایل موکل.

    • تنظیم توافق‌نامه‌های مربوط به صلح و سازش و تضمین حقوق موکل در این فرآیند.

  • ارزیابی و تحلیل مدارک:

    • بررسی و تحلیل مدارک پزشکی و نظرات کارشناسی برای تعیین نوع و میزان جراحت.

    • جمع‌آوری و ارائه مدارک لازم برای حمایت از موکل در دادگاه.

  • دفاع از حقوق موکل در مراجع قانونی:

    • دفاع از موکل در محاکم مختلف از جمله دادگاه‌های بدوی، تجدیدنظر و دیوان عالی کشور.

    • در صورت نیاز، اعتراض به تصمیمات قضایی و پیگیری تجدید نظر در احکام صادره.

  • انجام مکاتبات قانونی:

    • انجام تمامی مکاتبات قانونی مورد نیاز با مقامات قضایی، دادسراها، دادگاه‌ها و دیگر نهادهای مرتبط.

خدمات مجموعه حسابرس: بهترین وکیل دیه جراحت بر سر و صورت

مجموعه حسابرس با بهره‌گیری از وکلای متخصص و مجرب در زمینه‌های مختلف حقوقی، به‌ویژه دیه جراحت بر سر و صورت، به شما کمک می‌کند تا بهترین نتایج را در پرونده‌های خود کسب کنید. در این مجموعه، تلاش ما بر این است که با ارائه مشاوره‌های دقیق و تخصصی، شما را در مسیر حقوقی پرونده‌هایتان همراهی کنیم.

تیم وکلای متخصص در دیه جراحت بر سر و صورت ما در مجموعه حسابرس، آماده‌است تا شما را در مسیر پرونده‌های پیچیده و حساس همراهی کند. هر یک از وکلای ما دارای سال‌ها تجربه و تسلط بر قوانین و مقررات مرتبط با دیه جراحت بر سر و صورت هستند و می‌توانند در تمامی مراحل پرونده شما را یاری دهند.

خدمات مشاوره‌ای و حقوقی در مجموعه حسابرس، به صورت کاملا شخصی‌سازی شده و متناسب با نیازهای خاص هر پرونده ارائه می‌شوند. شما می‌توانید از تخصص و تجربه وکلای ما در زمینه‌های مختلف حقوقی، به‌ویژه دیه جراحت بر سر و صورت، بهره‌مند شوید و با اطمینان کامل پرونده‌های خود را به ما بسپارید.

چرا مجموعه حسابرس؟

  1. تجربه و تخصص: وکلای ما دارای تجربه و تخصص بالا در زمینه دیه جراحت بر سر و صورت هستند و می‌توانند شما را در تمامی مراحل پرونده‌های مرتبط با این حوزه یاری دهند.

  2. مشاوره‌های دقیق و حرفه‌ای: ما با ارائه مشاوره‌های دقیق و حرفه‌ای، شما را در مسیر حقوقی پرونده‌هایتان همراهی می‌کنیم.

  3. خدمات شخصی‌سازی شده: خدمات ما به صورت کاملا شخصی‌سازی شده و متناسب با نیازهای خاص هر پرونده ارائه می‌شوند.

  4. تعهد به موفقیت: تعهد ما به موفقیت شماست و تمامی تلاش خود را برای کسب بهترین نتایج در پرونده‌های شما به کار می‌گیریم.

برای دریافت اطلاعات بیشتر و استفاده از خدمات مشاوره‌ای و حقوقی مجموعه حسابرس، می‌توانید با ما تماس بگیرید و از تخصص و تجربه وکلای ما بهره‌مند شوید. ما همواره آماده‌ایم تا شما را در مسیر حقوقی پرونده‌هایتان همراهی کنیم. جهت دریافت مشاوره کلیک کنید.

ارتباط با حسابرس

جهت دریافت مشاوره، می‌توانید به صورت حضوری و تلفنی، با ما در ارتباط باشید.

درخواست مشاوره

حسابرس در شبکه های مجازی:

hesabras instagram icon hesabras whatsapp icon hesabras telegram icon hesabras rubika icon
بنر گروه حقوقی حسابرس گروه حقوقی حسابرس
نوشتن دیدگاه
سایر مقالات بلاگ
سوالات  آزمون وکالت ۱۴۰۲ به همراه پاسخنامه سوالات

سوالات آزمون وکالت ۱۴۰۲ به همراه پاسخنامه سوالات

متقضیان محترم آزمون وکالت سال ۱۴۰۳ می‌توانند با داشتن مروری...

نویسنده: گروه حقوقی حسابرس

تاریخ انتشار: شنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۳

وکیل آدم ربایی

وکیل آدم ربایی

آدم ربایی از جمله جرایم سنگین و نادر و البته...

نویسنده: گروه حقوقی حسابرس

تاریخ انتشار: دوشنبه ۰۷ خرداد ۱۴۰۳

وکیل جرایم امنیتی

وکیل جرایم امنیتی

در جرایم امنیتی رویه تمامی کشورها به این شکل بوده...

نویسنده: گروه حقوقی حسابرس

تاریخ انتشار: سه‌شنبه ۰۱ اسفند ۱۴۰۲

دیدگاه های شما دیدگاهی وجود ندارد