جهت دریافت مشاوره، میتوانید به صورت حضوری و تلفنی، با ما در ارتباط باشید.
هوش مصنوعی در رویه های حقوقی و قضایی
فهرست مطالب
هوش مصنوعی (AI) در حال سادهسازی رویههای قانونی است. ابزارهای حقوقی هوش مصنوعی میتوانند به وکلا کمک کنند تا فرآیندهای دستی را خودکار کرده و کارآمدتر کار کنند، اما همانطور که فناوری هوش مصنوعی به تکامل خود ادامه میدهد، متخصصان حقوقی باید بدانند که چگونه منافع استفاده از آن را با خطرات احتمالی و سؤالات اخلاقی هوش مصنوعی در قانون و رویه های حقوقی متعادل کنند.
هوش مصنوعی دهههاست که وجود داشته است، اما قابلیتهای توسعهیافته اخیر برخی از متخصصان حقوقی و قضایی را به این سوال واداشته است که آیا میتوانند ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی را از نظر اخلاقی در اقدامات قانونی خود ادغام کنند یا خیر. در حالی که برخی از وکلا ممکن است نسبت به کابرد هوش مصنوعی در حقوق و خطرات بالقوه مرتبط با آن مردد باشند، درک نحوه ی چگونگی از استفاده هوش مصنوعی می تواند به زودی به عنوان یک موفقیت در این حوزه تلقی شود.
اگرچه هوش مصنوعی نویدبخش افزایش کارایی، بهینه سازی گردش کار و برنامه ریزی استراتژیک برای وکلا است. به عنوان مثال: هوش مصنوعی میتواند به وکلا کمک کند تا به سرعت پیشنویسهای اولیه دادخواستها، خلاصههای حقوقی، قراردادها، و توافقنامههای حل و فصل را تهیه کند، که در گذشته زمان بر بوده است. با این حال، همچنان خطراتی را استفاده از هوش مصنوعی در حقوق در بر دارد. مانند سوگیری الگوریتمی (زمانی که خود الگوریتم مغرضانه است، یا زمانی که الگوریتمی بی طرفانه بر روی داده های مغرضانه آموزش داده می شود)، توهمات (پدیده ای که توسط آن چتبات های هوش مصنوعی ممکن است با اطمینان اطلاعات نادرست را در پاسخ ارائه کنند،)، عدم دقت، رازداری و ...
در اینجا، نگاهی جامع به چشمانداز فعلی هوش مصنوعی در حقوق و همچنین ابزارها و فناوری هوش مصنوعی در دسترس برای وکلا، مشکلات و خطرات احتمالی، راهحلهای حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، و آینده بالقوه آن در حقوق میاندازیم.
هوش مصنوعی چیست؟
در سادهترین شکل، هوش مصنوعی توصیفی فراگیر برای فناوریهایی است که از رایانهها و نرمافزارها برای ایجاد رفتارهای هوشمندانه و انسانمانند استفاده میکنند. اگر تا به حال در گوگل جستجو کرده باشید، از هوش مصنوعی استفاده کرده اید. اگر تا به حال توصیه هایی برای محصولات یا خدمات بر اساس سابقه خرید یا مرور قبلی دریافت کرده اید، از هوش مصنوعی استفاده کرده اید.
هوش مصنوعی مولد چیست؟
یک ابزار هوش مصنوعی مولد «خروجی» را معمولاً در پاسخ به دستورالعملهایی که «ورودی» یا «اعلان» از کاربر نامیده میشود، تولید میکند. خروجی مبتنی بر یک مدل الگوریتمی است که بر روی حجم وسیعی از داده ها آموزش داده شده است، که می تواند متن، تصویر، موسیقی، کد رایانه یا تقریباً هر نوع محتوای دیگری باشد.
چیزی که هوش مصنوعی مولد را از فناوری یادگیری ماشینی متمایز میکند این است که از منابع داده عظیمی استفاده میکند تا فوراً محتوای جدید و مناسب مانند مقالهها، پستهای وبلاگ، شعر، طرحها، تصاویر، ویدئوها و کدهای نرمافزار ایجاد کند. به عنوان مثال ChatGPT، یک ربات چت از شرکت OpenAi است که متناسب با سوال متنی کاربر پاسخ متنی برای ایشان تولید میکند.
یادگیری ماشین چه تفاوتی با هوش مصنوعی دارد؟
هوش مصنوعی یک اصطلاح کلی برای عملکردهای ماشینی است که می تواند فرآیندهای انسانی را تقلید کند. در زمینه حقوقی، رایانهها و نرمافزارها اغلب از هوش مصنوعی در قالب یادگیری ماشینی (ML) استفاده میکنند که اتوماسیون کار حقوقی و قضایی را تسهیل میکند و عملکرد آن را در انجام وظایف خاص در طول زمان بهبود میبخشند.
سه نوع یادگیری ماشین وجود دارد:
-
یادگیری ماشینی نظارت شده (Supervised Machine Learning): زیرمجموعهای از هوش مصنوعی که در آن اپلیکیشن الگوها را در مجموعه دادههای از پیش تعریفشده جستجو و شناسایی میکند. این مجموعه دادهها معمولاً توسط متخصصان حوزه انسانی ایجاد میشوند که بهعنوان مشاوران راهنمایی ماشینها عمل میکنند.
-
یادگیری ماشین بدون نظارت(Unsupervised machine learning): نوعی از ML که مجموعه دادهها را بدون خروجیهای شناخته شده یا دادههای از پیش تعریف شده ایجاد میکند. در این نوع برنامه، یک مجموعه داده ایجاد شده توسط متخصص وجود ندارد که رفتار ابزار را هدایت کند. نرم افزار، در اصل، خود به خود یاد می گیرد و با ورودی ها سازگار می شود.
-
یادگیری تقویتی(Reinforcement learning): نوعی از یادگیری ماشین که از سیستم پاداش برای یادگیری استفاده میکند. مانند یک کودک که رفتارهای تحلیلی خود را بر اساس سیستم پاداش و خطا از خانواده خود یاد میگیرد.
کدام یک از این دسته هوش مصنوعی برای حقوق بهتر است؟
از آنجایی که وکلا در زمینهای کار میکنند که به دقت اهمیت زیادی میدهند، متخصصان در این فضا باید در مورد تکیه بر ابزارهایی که از تکنیکهای یادگیری صرفاً بدون نظارت استفاده میکنند محتاط باشند. برای جلوگیری از خطر نادرستی یا مفقود شدن اسناد، بهترین هوش مصنوعی برای متخصصان حقوقی آن دسته هستند که از یادگیری ماشینی نظارت شده استفاده میکنند.
ارزش در هوش مصنوعی توانایی تجزیه و تحلیل حجم عظیمی از داده ها و کشف جزئیات غیرقابل تشخیص برای انسان است. با این حال، بدون تخصص انسانی که کیفیت و دقت آن دادهها را تضمین میکند، هوش مصنوعی میتواند بیش از آنکه فایده داشته باشد آسیب برساند.
یکی از مزایای اصلی هوش مصنوعی برای تحقیقات حقوقی این است که این ابزار به وکلای دادگستری اجازه میدهند تا بینشهایی را از مجموعههای بزرگ داده جمعآوری کنند و بر اطلاعاتی که بیشترین اهمیت را دارند تمرکز کنند، و آنها را قادر میسازد کارآمدتر و استراتژیکتر باشند و ارزش بیشتری را به موکلین خود ارائه دهند. . در حالی که ابزارهای تحقیقاتی هوش مصنوعی حقوقی می توانند به وکلا کمک کنند اطلاعات بیشتری داشته باشند، آنها همچنین می توانند اطلاعات را از منابع غیر قابل اعتماد استخراج کنند. پس همواره در فرآیند یادگیری این مدل ها باید توجه داشت که منابع معتبر به مدل تغذیه شود. برای وکلا، یادگیری ماشینی تحت نظارت بهترین راه حل است زیرا خطر نادرستی یا نادیده گرفتن اسناد را کمتر می کند.
اکنون چگونه از هوش مصنوعی در حرفه حقوق استفاده می شود؟
برخی از متخصصان در صنعت حقوق بیشتر از یک دهه برای تجزیه و تحلیل داده ها و اسناد از ابزارهای هوش مصنوعی استفاده کرده اند. با این حال، شدت علاقه به ابزارهای قدرتمندی مانند ChatGPT وکلای بیشتری را تشویق کرده است تا ابزارهای هوش مصنوعی را آزمایش کنند، اما همچنین منجر به سؤالاتی در مورد استفاده از آنها شده است. در حالی که برخی از متخصصان حقوقی از ابزارهای قانونی هوش مصنوعی استقبال کرده اند، برخی از شرکت های حقوقی و دپارتمان های حقوقی داخلی به دلیل خطرات احتمالی استفاده از این فناوری نوظهور را به طور کامل ممنوع کرده اند.
برخی از استفاده های وکلا از هوش مصنوعی:
راه های اصلی که متخصصان حقوقی از هوش مصنوعی مولد در کار خود استفاده می کنند عبارتند از:
-
تهیه پیش نویس/ الگوی ارتباطات (مانند یادداشت ها، دادخواست ها و غیره)
-
انجام تحقیقات حقوقی و استخراج سابقه
-
جمع بندی دادخواست حقوقی
-
بررسی اسناد حقوقی
-
پیش نویس / قالب قراردادهای حقوقی
- ...
ارتباط با حسابرس
جهت دریافت مشاوره، میتوانید به صورت حضوری و تلفنی، با ما در ارتباط باشید.
تفاوت تصادف عمدی و غیرعمدی (مشاوره با بهترین وکیل جرایم رانندگی در تهران)
این مقاله به بررسی تفاوتهای قانونی بین تصادف عمدی و...
نویسنده: گروه حقوقی حسابرس
تاریخ انتشار: سهشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۳
هوش مصنوعی در رویه های حقوقی و قضایی
هوش مصنوعی (AI) در حال سادهسازی رویههای قانونی است. ابزارهای...
نویسنده: محمدجلال پورامید
تاریخ انتشار: جمعه ۱۸ خرداد ۱۴۰۳
وکیل خیانت در امانت
خیانت در امانت از جمله جرایم مالی پر تکرار و...
نویسنده: گروه حقوقی حسابرس
تاریخ انتشار: جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲
کارتون حرف نداره! 👍 مقالههای شما همیشه بهروز و دقیق هستند. از مجموعه حسابرس بابت این مطالب مفید تشکر میکنم. 🙏
ایجاد شده در تاریخ: دوشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۳