قرار-تعلیق-اجرای-مجازات-چیست
ارتباط با گروه حقوقی حسابرس

درخواست مشاوره

جهت دریافت مشاوره، می‌توانید به صورت حضوری و تلفنی، با ما در ارتباط باشید.

فهرست مطالب
شبکه‌های اجتماعی حسابرس
hesabras instagram icon hesabras whatsapp icon hesabras telegram icon hesabras rubika icon

قرار تعلیق اجرای مجازات چیست؟ شرایط صدور و اجرای آن

قرار تعلیق اجرای مجازات چیست؟ شرایط صدور و اجرای آن

فهرست مطالب

تعلیق اجرای مجازات به معنای به تعویق انداختن موقت اجرای حکم مجازات برای یک مدت مشخص است. هدف از این اقدام، دادن فرصتی به فرد محکوم برای اصلاح رفتار و بازگشت به زندگی عادی است. تعلیق اجرای مجازات یک ابزار قانونی موثر برای اصلاح رفتار مجرمان و کاهش آثار مخرب زندان است. این روش به شرط رعایت شرایط آن، می‌تواند به بازگشت موفق افراد به جامعه کمک کند. تعلیق مجازات به معنای بخشش کامل نیست. اگر فرد به شرایط تعلیق عمل نکند، مجازات اولیه اجرا خواهد شد. تعلیق مجازات برای همه جرایم قابل اعمال نیست.

انواع تعلیق:

  1. تعلیق ساده: فرد بدون هیچ قید و شرط خاصی از مجازات معاف می‌شود.

  2. تعلیق مراقبتی: فرد علاوه بر شرایط تعلیق ساده، باید به دستورات دادگاه نیز عمل کند.

مزایای تعلیق مجازات:

  • به فرد فرصت می‌دهد تا اشتباهات خود را جبران کند و به جامعه بازگردد.

  • فرد در معرض تأثیرات منفی محیط زندان قرار نمی‌گیرد.

  • هزینه‌های نگهداری از زندانیان کاهش می‌یابد.

قرار تعلیق اجرای مجازات یا تعویق صدور حکم در چه جرایمی اعمال می شود؟

قرار تعلیق اجرای مجازات در جرایم درجه 3 تا 8 اعمال می شود و قرار تعویق صدور حکم در جرایم درجه 6 و 7 و 8 اعمال می شود. بنابراین در جرایم درجه یک و دو که شامل حبس تا 25 سال و بیش از 25 سال است امکان تعلیق اجرای مجازات وجود ندارد. جهت آشنایی با درجات جرایم می توانید به صفحه مجازات و شرایط 8 درجه جرایم تعزیری مراجعه کنید.

چه تفاوتی بین قرار تعویق صدور حکم و تعلیق اجرای مجازات وجود دارد؟

در تعویق صدور حکم اساسا صدور حکم به تعویق می افتد در حالی که در تعلیق اجرای مجازات حکم صادر می شود ولی اجرای آن تعلیق می شود با این حال هر دو نهاد مذکور در جرایم تعزیری اعمال می شود و در جرایم حدی یا قصاص یا دیه امکان صدور قرار تعویق صدور حکم  یا تعلیق اجرای مجازات وجود ندارد. 

تفاوت بین تعلیق اجرای مجازات و تعویق صدور حکم چیست؟

محکوم علیه= کسی که حکم بر علیه او صادر شده ( بر ضررش )
محکوم له = حکم به نفع او صادر شده ( بسودش )
تعلیق اجرای مجازات و تعویق صدور حکم دو نهادی است که موجب  تخفیف شرایط محکوم علیه می شود. در هر دو نهاد قاضی باید محکومیت متهم را تشخیص دهد و بعد از احراز محکومیت و مجرمیت محکوم علیه حق دارد قرار تعویق صدور حکم یا تعلیق اجرای مجازات را صادر کند. 

آیا در مدت تعلیق اجرای مجازات یا تعویق صدور حکم باید مرتکب دستورهایی را انجام دهد؟

بله 
تعویق صدور حکم و تعلیق اجرای مجازات می تواند با دستور یا بدون دستور باشد در صورتی که دستوری وجود نداشته باشد مرتکب فقط باید مراقب این باشد که جرمی انجام ندهد ولی در صورتی که با دستور صادر شده باشد رعایت دستورها نیز شرط است و مرتکب حتما باید دستورها را رعایت کند. 

در صورت عدم اجرای دستورات دادگاه تکلیف چیست؟

در صورت عدم اجرای دستورات دادگاه قرار تعویق صدور حکم یا تعلیق اجرای مجازات لغو می شود با این حال در تعویق صدور حکم در مرحله اول دادگاه می تواند نیمی از مدت تعویق را اضافه کند یا قرار تعویق صدور حکم را لغو کند و در تعلیق اجرای مجازات در مرتبه اول یک یا دو سال به مدت تعلیق اجرای مجازات اضافه می شود و در صورت تکرار تعلیق اجرای مجازات لغو می شود. 

مشاوره مسائل مربوط به تعلیق اجرای مجازات یا تعویق صدور حکم در گروه حقوقی حسابرس

گروه حقوقی حسابرس با بهره‌مندی از وکلای مجرب و متخصص در زمینه مسائل مربوط به تعلیق اجرای مجازات یا تعویق صدور حکم ، آماده ارائه خدمات مشاوره حقوقی و وکالت به شما عزیزان در کلیه مراحل می‌باشد. جهت دریافت مشاوره کلیک کنید

جهت برقراری ارتباط با مجموعه حقوقی حسابرس و دریافت مشاوره حقوقی با ما تماس بگیرید.

آدرس: میدان ونک ابتدای ملاصدرا واحد پلاک 38  واحد 1

شماره تلفن: 02188201317

تعویق صدور حکم چیست

شرایط تعلیق اجرای مجازات:

  • تنها جرایم تعزیری درجه سه تا هشت مشمول تعلیق می‌شوند.

  • فرد نباید سابقه محکومیت‌های سنگین یا متعدد داشته باشد.

  • دادگاه باید تشخیص دهد که فرد قابلیت اصلاح دارد.

  • دادستان، قاضی اجرای احکام یا خود محکوم می‌توانند درخواست تعلیق کنند.

مراحل صدور تعلیق اجرای مجازات:

  1. درخواست تعلیق: یکی از طرفین درخواست تعلیق را به دادگاه ارائه می‌دهد.

  2. بررسی دادگاه: دادگاه شرایط را بررسی کرده و در صورت احراز شرایط، حکم تعلیق را صادر می‌کند.

  3. مدت تعلیق: مدت تعلیق معمولاً بین یک تا پنج سال است.

  4. شرایط حین تعلیق: فرد باید به شرایطی مانند شرکت در برنامه‌های اصلاحی پایبند باشد.

ارتکاب چه جرایمی موجب لغو قرار تعویق صدور حکم یا تعلیق اجرای مجازات می شود؟

ارتکاب جرایم عمدی حد یا قصاص یا دیه یا جرایم تعزیری تا درجه هفت موجب لغو قرار تعلیق اجرای مجازات یا تعویق صدور حکم می شود بنابراین در صورتی که مرتکب جرایم درجه هشت را انجام دهد قرار او لغو نمی شود.

مدت زمان قرار تعویق صدور حکم و تعلیق اجرای مجازات چه میزان است؟

قرار تعویق صدور حکم از یک تا پنج سال است بنابراین قاضی می تواند مجازات مرتکب را از یک تا پنج سال معلق کند همچنین قاضی می تواند بخشی از مجازات یا تمام مجازات مرتکب را معلق کند و اگر بخشی از مجازات مرتکب را معلق کرد ابتدا باید مجازات اجرا شود و بعد از اتمام مدت اجرا شده دوران تعلیق اجرای مجازات مرتکب آغاز می شود که همان طور که اشاره شد در این مدت که بین 1 تا 5 سال است مرتکب نباید هیچ جرمی به جز جرایم درجه هشت انجام دهد . 
مدت زمان تعویق صدور حکم 6 ماه تا 2 سال است در واقع قاضی دادگاه می تواند در جرایم تعزیری درجه 6 و 7 و 8 صدور حکم را شش ماه تا دو سال به تعویق بیاندازد بنابراین قبل از تعویق صدور حکم حتما می بایست محکومیت مرتکب احراز شود ولی حکم محکومیت او صادر نشود .قرار تعویق صدور حکم نیز به مانند قرار تعلیق اجرای مجازات می تواند ساده یا با دستور باشد در صورتی که بدون دستور باشد صرفا ارتکاب جرم می تواند قرار تعلیق اجرای مجازات یا تعویق صدور حکم را زایل کند ولی در صورتی که با دستور باشد عدم اجرای دستور نیز می تواند از مواردی باشد که از این طریق امکان تعلیق اجرای مجازات یا تعویق صدور حکم وجود دارد. 

در صورتی که مرتکب در مدت مذکور جرمی انجام دهد تکلیف چیست؟

در صورتی که مرتکب در مدت مذکور جرمی انجام ندهد و به دستورهای دادگاه نیز تبعیت کرده باشد دادگاه می تواند در قرار تعویق صدور حکم بعد از اتمام 6 ماه تا 2 سال که سابقا در قرار تعیین کرده است حسب مورد کیفر و مجازات تعیین کند یا حکم به معافیت از کیفر صادر کند. بنابراین هیچ الزامی وجود ندارد که بعد از اتمام مدت قرار تعویق صدور حکم قاضی حکم به معافیت از کیفر صادر کند و در صورتی که در مدت تعلیق اجرای مجازات مرتکب دستور دادگاه تبعیت کند و همچنین جرم عمدی حدی و قصاص و دیه و جرایم تعزیری تا درجه هفت را انجام ندهد محکومیت تعلیقی بی اثر می شود.

در چه جرایمی امکان تعلیق اجرای مجازات یا تعویق صدور حکم وجود ندارد ؟

ماده 47 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 به جرایم اشاره کرده است که امکان تعویق صدور حکم یا تعلیق اجرای مجازات در آن وجود ندارد. طبق این ماده جرایم علیه عفت عمومی، قاچاق عمده مواد مخدر، قاچاق عمده مشروبات الکلی، قاچاق انسان، قدرت نمایی با چاقو، حبس بدل از قصاص نفس، معاونت در قتل عمدی و محاربه و افساد فی الارض ، جرایم اقتصادی با موضوع بیش از یک صد میلیون تومان قابل تعویق صدورحکم یا تعلیق اجرای مجازات نیست بنابراین علاوه بر جرایم حدی یا قصاص یا دیه که امکان تعلیق در این جرایم وجود ندارد در جرایمی که اشاره شد نیز این امکان وجود ندارد که صدور حکم را به تعویق بیاندازیم یا این که اجرای مجازات را تعلیق کنیم. 

خدمات مجموعه حسابرس: بهترین وکیل تعلیق اجرای مجازات یا تعویق صدور حکم

گروه حسابرس با بهره‌گیری از وکلای متخصص و مجرب در زمینه‌های مختلف حقوقی، به‌ویژه تعلیق اجرای مجازات یا تعویق صدور حکم، به شما کمک می‌کند تا بهترین نتایج را در پرونده‌های خود کسب کنید. در این مجموعه، تلاش ما بر این است که با ارائه مشاوره‌های دقیق و تخصصی، شما را در مسیر حقوقی پرونده‌هایتان همراهی کنیم.
تیم وکلای متخصص در تعلیق اجرای مجازات ما در مجموعه حسابرس، آماده‌است تا شما را در مسیر پرونده‌های پیچیده و حساس همراهی کند. هر یک از وکلای ما دارای سال‌ها تجربه و تسلط بر قوانین و مقررات مرتبط با تعلیق اجرای مجازات هستند و می‌توانند در تمامی مراحل پرونده شما را یاری دهند.
خدمات مشاوره‌ای و حقوقی در مجموعه حسابرس،به صورت کاملا شخصی‌سازی شده و متناسب با نیازهای خاص هر پرونده ارائه می‌شوند. شما می‌توانید از تخصص و تجربه وکلای ما در زمینه‌های مختلف حقوقی، به‌ویژه تعلیق اجرای مجازات، بهره‌مند شوید و با اطمینان کامل پرونده‌های خود را به ما بسپارید. جهت دریافت مشاوره کلیک کنید

ارتباط با حسابرس

جهت دریافت مشاوره، می‌توانید به صورت حضوری و تلفنی، با ما در ارتباط باشید.

درخواست مشاوره

حسابرس در شبکه های مجازی:

hesabras instagram icon hesabras whatsapp icon hesabras telegram icon hesabras rubika icon
بنر گروه حقوقی حسابرس گروه حقوقی حسابرس
نوشتن دیدگاه
سایر مقالات بلاگ
هوش مصنوعی در  رویه های حقوقی و  قضایی

هوش مصنوعی در رویه های حقوقی و قضایی

هوش مصنوعی (AI) در حال ساده‌سازی رویه‌های قانونی است. ابزارهای...

نویسنده: محمدجلال پورامید

تاریخ انتشار: جمعه ۱۸ خرداد ۱۴۰۳

وکیل جرایم امنیتی

وکیل جرایم امنیتی

در جرایم امنیتی رویه تمامی کشورها به این شکل بوده...

نویسنده: گروه حقوقی حسابرس

تاریخ انتشار: سه‌شنبه ۰۱ اسفند ۱۴۰۲

تفاوت تصادف عمدی و غیرعمدی  (مشاوره با بهترین وکیل جرایم رانندگی در تهران)

تفاوت تصادف عمدی و غیرعمدی (مشاوره با بهترین وکیل جرایم رانندگی در تهران)

این مقاله به بررسی تفاوت‌های قانونی بین تصادف عمدی و...

نویسنده: گروه حقوقی حسابرس

تاریخ انتشار: سه‌شنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۳

دیدگاه های شما
ثریا سمیعی

مقالات مجموعه حسابرس همیشه به‌روز و مفید هستند. این مقاله اخیر نیز از این قاعده مستثنی نبود و بسیار آموزنده بود.

ایجاد شده در تاریخ: دوشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۳