جهت دریافت مشاوره، میتوانید به صورت حضوری و تلفنی، با ما در ارتباط باشید.
حق حضانت فرزند بعد از طلاق با کی است؟ 👨⚖️ مشاوره با وکیل حضانت فرزند تهران
بحث حضانت فرزند از موضوعات و دعاوی مهمی است که در دادگاه خانواده مطرح می شود. به طور معمول بعد از طلاق،دعوای حضانت فرزند مطرح می شود و چه بسا در مواردی اگر زوج یا زوجه از وضعیت حضانت فرزند اطلاع داشته باشند اقدام به طلاق نکنند. بنابراین آگاهی از حضانت فرزند برای افرادی که قصد طلاق دارند می تواند تاثیر بسیاری در تصمیم گیری افراد داشته باشد. در این نوشتار به موضوعات مهمی که در حوزه حضانت فرزند مطرح شده است اشاره می شود وکیل حضانت فرزند تهران با آشنایی به قواعد و مقرراتی که در حوزه حضانت فرزند وجود دارد می تواند کمک قابل توجه ای به شما ارائه دهد. گروه حقوقی حسابرس با بهره گیری از بهترین وکلای خانواده در تهران آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است. جهت دریافت مشاوره کلیک کنید
حضانت به چه معناست؟
حضانت به معنای مراقبت و پرورش کودک است. این وظیفه به طور معمول بر عهدهی هر دو والدین میباشد. موضوع حضانت زمانی به میان میآید که یکی از والدین به دلایلی مانند طلاق، فوت یا عوامل دیگر حضور نداشته باشد.
چه افرادی میتوانند حق حضانت فرزند را داشته باشند؟
در زمان جدایی والدین، مادر تا سن هفت سالگی کودک اولویت دارد و پس از آن، پدر. اما در صورت بروز مشکلات پس از هفت سالگی، دادگاه بر اساس مصلحت کودک تصمیمگیری میکند. در صورت فوت یکی از والدین، حضانت به والد زنده تعلق میگیرد، حتی اگر پدربزرگ پدری زنده باشد. اگر هر دو والد فوت کرده باشند، حضانت به ترتیب به جد پدری، وصی منصوب از جانب او و در نهایت قیم قانونی تعیین شده توسط دادگاه منتقل میشود.
حضانت فرزند دختر و حضانت فرزند پسر به چه ترتیب است؟
برای حضانت فرزند دختر، مادر تا سن هفت سالگی اولویت دارد و پس از آن تا سن نه سال قمری (سن تکلیف دختر)، حضانت با پدر است. پس از این دوره، فرزند خود تصمیم میگیرد با کدام والد زندگی کند. برای حضانت فرزند پسر، مادر تا سن هفت سالگی اولویت دارد و پس از آن تا سن پانزده سال قمری (سن تکلیف پسر)، حضانت با پدر است. بعد از این سن، فرزند میتواند تصمیم بگیرد با کدام والد زندگی کند.
وظایف وکیل حضانت چیست؟
وکیل حضانت کودک با والدین بهصورت نزدیک همکاری میکند و آنها را برای حضور در دادگاه آماده میسازد. این وکیل همچنین نقش میانجیگری را برعهده دارد، که در بسیاری از کشورها نیز توصیه میشود. در برخی موارد، دادگاهها خود به میانجیگری دستور میدهند، که در این حالت، خانوادهها و وکلای آنها سعی میکنند در یک محیط کنترلشده موضوع حضانت را حلوفصل کنند.
موارد نیاز به وکیل حضانت کودک
وقتی والدین نمیتوانند بر سر جنبههای مختلف رفاه کودک به توافق برسند، موارد حضانت کودک پیش میآید. در این شرایط، مراجعه به وکیل حضانت کودک توصیه میشود:
-
سوء استفاده مورد انتظار یا مستند از کودک
-
دادرسی اعتراضی مربوط به کودک
-
حقوق بازدید
-
فسخ حق والدین
-
فرزندخواندگی
داشتن یک وکیل حضانت میتواند تأثیر زیادی در حلوفصل مسائل حضانت داشته باشد. وکلای حضانت به دلیل آگاهی و تجربهای که دارند، میتوانند به والدین کمک کنند تا درک بهتری از حقوق و تعهدات خود داشته باشند. علاوه بر این، وکلای حضانت میتوانند به والدین کمک کنند تا بهترین تصمیمات ممکن را برای رفاه و آینده فرزندانشان بگیرند. در مواردی که اختلافات حضانت بسیار پیچیده و دشوار است، نقش وکیل حضانت بسیار مهمتر میشود. این وکلا میتوانند به عنوان میانجی میان والدین عمل کنند و به آنها کمک کنند تا بدون نیاز به دعوا و تنشهای بیشتر، به توافق برسند. بنابراین، استفاده از خدمات یک وکیل حضانت میتواند فرآیند حقوقی را سادهتر و مؤثرتر سازد. گروه حقوقی حسابرس با بهره گیری از بهترین وکلای خانواده در تهران آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است. جهت دریافت مشاوره کلیک کنید
انواع حضانت کودک
حضانت کودک به حقوق و تعهدات والدین در قبال فرزندانشان پس از طلاق، جدایی قانونی یا حکم پدری اشاره دارد. به طور کلی، دو نوع حضانت مستقل وجود دارد:
-
حضانت فیزیکی: مدت زمانی که هر یک از والدین مجاز به نگهداری فیزیکی از کودک هستند. این نوع حضانت میتواند انفرادی، اولیه یا مشترک باشد.
-
حضانت قانونی: حقوق تصمیمگیری والدین در مورد سلامت، تحصیل و رفاه کودک را شامل میشود. این نوع حضانت نیز میتواند انفرادی، اولیه یا مشترک باشد.
اماره فراش در حضانت فرزند چیست؟
موضوع انتساب فرزند به مادر معمولا موضوع دعوا قرار نمی گیرد به این دلیل که بارداری این افراد اماره ای بر انتساب فرزند به مادر است با این حال دعوای انتساب فرزند به شوهر معمولا در دادگاه ها مطرح می شود . طبق ماده 1115 طفل متولد در زمان زوجیت ملحق به شوهر است مشروط بر این که از زمان نزدیکی تا تولد بیشتر از شش ماه و کمتر از ده ماه گذشته باشد. در واقع اولین شرطی که در مورد حصانت فرزند وجود دارد این است که انتساب فرزند به پدر و مادر مشخص شده باشد در صورتی که این انتساب مشخص نباشد عملا بحث حضانت نیز معنی نخواهد داشت بنابراین وکیل حضانت تهران می بایست در مورد نحوه انتساب فرزند به پدر و مادر اطلاع داشته باشد.
در صورتی که زوجه بعد از انحلال نکاح یا طلاق، ازدواج کند وضعیت حضانت بستگی به این دارد که زوجه با شوهر سابق خود نزدیکی کرده باشد یا خیر. در این حالت بچه به پدری ملحق می شود که از زمان نزدیکی تا تولد بیش از شش ماه و کمتر از ده ماه گذشته باشد. و اگر این امکان وجود دارد که به هر دو شوهر ملحق شود به شوهر دوم ملحق می شود. بنابراین همان طور که اشاره شد اولین شرطی که در مورد حصانت فرزند وجود دارد این است که انتساب فرزند به پدر و مادر مشخص شده باشد در صورتی که این انتساب مشخص نباشد عملا بحث حضانت نیز معنی نخواهد داشت بنابراین وکیل حضانت تهران می بایست در مورد نحوه انتساب فرزند به پدر و مادر اطلاع داشته باشد. وکیل حضانت تهران می بایست به این موضوعات مسلط باشد و از این طریق به موکل خود کمک قابل توجه ای ارائه دهد.
لازم به ذکراست در صورتی که دلایل قطعی وجود داشته باشد طبق دلایل قطعی عمل می شود بنابراین اگرپزشکی قانونی و آزمایش دی ان ای وجود داشته باشد طبق این آزمایش ها عمل می شود. بنابراین یکی از روش های انتساب فرزند به پدر و مادر موضوع آزمایش های پزشکی قانونی است که دلیل محکمی بر انتساب است.
طفل متولد از رابطه نامشروع به چه کسی ملحق می شود؟
یکی از موضوعات دیگری که در محاکم ما مطرح می شود طفل متولد از رابطه نامشروع است . طفل متولد از رابطه نامشروع از منظر ارث بری و سایر حقوق کاملا تحت تاثیر قرار می گیرد در واقع اساسا طفل متولد از رابطه نامشروع به زانی ملحق نمی شود و عدم الحاق موجب می شود که ارث از پدر یا مادر نداشته باشد. لازم به ذکر است که وظیفه اخذ شناسنامه حتی در فرضی که طفل متولد از رابطه نامشروع باشد با پدر او است و مشروع و نامشروع بودن نسب تاثیری در این موضوع ندارد.
آیا حضانت فرزند اختیاری است؟
یکی از موضوعات مهمی که در مورد حضانت طفل وجود دارد بحث نوع رابطه پدر و مادر در رابطه با حضانت طفل است. در حال حاضر حضانت طفل وظیفه و تکلیف پدر و مادر است همچنین حق این دو نیز محسوب می شود. البته این حق حضانت فرزند می تواند توسط هر یک از پدر و مادر به دیگری تفویض داده شود. با این حال حتی اگر پدر یا مادری از این حق استفاده نکند متاسفانه راهکار قانونی برای این که این افراد را مجبور کنیم که از فرزند خود نگه داری کنند وجود ندارد.
در صورت ازدواج مجدد مادر وضعیت حضانت بر عهده کیست ؟
در صورت ازدواج مجدد مادر، طفل از حضانت مادر خارج می شود.همچنین اگر مادر مبتلا به جنون شود نیز طفل از حضانت مادر خارج می شود و حق حضانت با پدر خواهد بود .لازم به ذکر است که که وکیل حضانت فرزند تهران می بایست به موضوع حضانت در صورتی که پدر یا مادر فوت کنند یا طلاق بگیرند توجه داشته باشد از دیگر موضوعاتی که در مورد حضانت طفل مطرح می شود حضانت طفل بعد از فوت پدر یا مادر است. طبق یک قاعده کلی بعد از فوت هر یک از پدر و مادر حضانت فرزند بر عهده، هر یک از والدین است که در قید حیات است. بنابراین اگر پدر فوت کند و مادر در قید حیات باشد حضانت فرزند بر عهده مادر است. بنابراین حتی اگر پدر برای طفل قیم تعیین کرده باشد حضانت بر عهده والدینی است که در قید حیات است.
وضعیت حضانت طفل در صورت امتناع پدر یا مادر
همان طور که اشاره شد ضمانت اجرای مناسبی در این خصوص وجود ندارد هیچ یک از پدر و مادر این حق را ندارد که در زمانی که حضانت طفل بر عهده او است از این وظیفه کوتاهی کند . در این حالت دادگاه می تواند او را ملزم به حضانت فرزند کند و در صورتی که این امر ممکن نباشد حضانت را خود تامین می کند در این صورت در صورتی که پدر در قید حیات باشد پدر باید هزینه را تامین کند و اگر پدر نباشد مادر این هزینه را تامین می کند.
حضانت فرزند در صورت طلاق یا جدا زندگی کردن پدر و مادر به چه کسی منتقل می شود؟
از دیگر موضوعاتی که می بایست مدنظر وکیل حضانت تهران قرار بگیرد بحث حضانت فرزند در صورت طلاق یا جدا زندگی کردن پدر و مادر است. طبق ماده 1169 قانون مدنی، در این شرایط سن فرزند تعیین کننده است و مادر تا سن هفت سالگی اولویت دارد بنابراین تا سن هفت سالگی هیچ تفاوتی بین دختر و پسر نیست و در هر صورت حضانت طفل با مادر است. و بعد از سن هفت سالگی تا سن بلوغ حضانت فرزند بر عهده پدر است .
بعد از سن بلوغ، حضانت فرزند بر عهده کیست؟
از دیگر موضوعاتی که می بایست مدنظر وکیل حضانت تهران قرار بگیرد بحث حضانت فرزند بعد از سن بلوغ است بعد از سن بلوغ، اساساً بحث حضانت منتقی است چرا که فردی که به سن بلوغ می رسد بعد از این سن اساساً فرد از حضانت خارج می شود و نهایتا بحث ملاقات با فرزند مطرح می شود. بنابراین بعد از این سن خود فرزند با تشخیص دادگاه انتخاب می کند که با چه کسی زندگی کند. در واقع با سن بلوغ موضوع حضانت فرزند دیگر مطرح نمی شود و وکیل حضانت فرزند از این جهت موظف نیست که اقدامی انجام دهد.
¶پدر و مادر را نمی تواند مجبور به ملاقات فرزند کرد.
در چه مواردی پدر یا مادر از حضانت خارج می شود؟
ماده 1173 قانون مدنی به موضوع خارج شدن پدر و مادر از حضانت فرزند اشاره کرده است. طبق این ماده در صورتی که شرایط زیر واقع شود فرد از حضانت خارج می شود:
-
محکومیت قطعی به حبس بیش از 5 سال
-
اشتهار به فساد اخلاقی پدر و مادر
-
ابتلا به بیماری روانی حاد (البته به تشخیص کارشناس(پزشکی قانونی))
-
سواستفاده کردن از طفل
-
ضرب و جرح و کتک زدن طفل خارج از حد متعارف
باید توجه داشت که اگر صلاحیت پدر برای حضانت بعد از هفت سالگی فرزند ثابت نشود، حضانت به مادر واگذار میشود. سن حضانت مطلق نیست و مصلحت کودک اولویت دارد.
آیا می توان پدر یا مادر از ملاقات محروم کرد؟
از دیگر موضوعاتی که می بایست مدنظر وکیل حضانت فرزند تهران قرار بگیرد موضوع محرومیت پدر و مادر از ملاقات است. امکان خارج کردن و سلب حضانت طفل وجود دارد ولی امکان سلب حق ملاقات وجود ندارد بنابراین در صورتی که پدر و مادر در یک مکان زندگی نکنند پدر و مادر حق ملاقات طفل را دارند و تعیین زمان و مکان این مللاقات با دادگاه است.
تنبیه فرزندان توسط والدین در حضانت
یکی از موضوعاتی که مدنظر وکیل حضانت فرزند تهران قرار می گیرد بحث تنبیه فرزندان است بحث تنبیه فرزندان اگر چه از نظر قانونی مجوز دارد با این حال محدوده تنبیه می بایست در قانون مشخص باشد در واقع قانون زمانی جواز تنبیه کودکان و مجانین را صادر می کند که حدود عرفی و شرعی تنبیه رعایت شده باشد. حق تنبیه فرزندان طبق قانون مدنی به والدین داده شده است ولی اگر از این حق سواستفاده شود می تواند ضمانت اجرای کیفری نیز داشته باشد. بنابراین در صورتی که پدر یا مادر خارج از حد متعارف فرزند خود را تنبیه کند مرتکب جرم می شود.ولی قهری به چه معنی است؟
بحث ولایت طفل با حضانت طفل متفاوت است. حضانت طفل طبق قواعدی است که به آن اشاره شد و اصولا مربوط به نگهداری است. ولی ولایت اصولاً مرتبط با امور مالی اطفال است. اصولاً طفل صغیر تحت ولایت قهری پدر وجد پدری است . علاوه بر طفل صغیر، در صورتی که شخصی جنون یا سفیه باشد و این عدم جنون یا عدم سفیه متصل به صغر او باشد کماکان تحت ولایت باقی می ماند.
¶پدر و جد پدری و ولی خاص منصوب از طرف آن ها ولی خاص نامیده می شود. ولی (پدر یا جد پدری) نماینده قانونی طفل در امور مالی و حقوق مالی او محسوب می شود
در صورتی که ولی طفل در مورد اداره امور مالی طفل غبطه را رعایت نکند تکلیف چیست؟
غبطه به معنای رشک بردن بر سعادت و نیکی کسی بدون بدخواهی نسبت به آن شخص. اما در اصطلاح عبارت است از آرزوی داشتن یک نعمتی مثل آن چیزی که به دیگری داده است بدون اینکه فکرم آن باشد که دیگری آن را نداشته باشد. همان طور که اشاره شد حضانت فرزند با ولایت دو موضوع جداگانه است. یکی از مهم ترین معیارهای ولی رعایت کردن مصلحت فرد است. بنابراین اگر مصلحت را رعایت نکند دادگاه می تواند ولی را عزل کند و به منظور رعایت مصلحت، فرد صالحی را به عنوان قیم مشخص کند.
اگر ولی قهری به هر دلیلی منحصر باشد یا پدر و جد پدری باشد ولی هر دو ناتوان در اداره امور صغیر باشند دادگاه می تواند در کنار ولی قهری یک نفر به عنوان امین ضمیمه کند. این موضوع در مواردی که ولی منحصر در زندان باشد یا به هر علت نتواند به وظیفه ولایت خود رسیدگی کند نیز وجود دارد.
بعد از پدر و جدپدری وظیفه ولایت با کیست؟
همان طور که اشاره شد قواعد حضانت فرزند با ولایت دو قاعده متفاوت است تا زمانی که پدر و جد پدری در قید حیات هستند ولایت بر عهده آن ها است. با این حال هر یک از پدریا جد پدری می تواند در صورت فوت دیگری برای اداره اموال و نگهداری و تربیت آن ها یک وصی تعیین کند. لازم به ذکر است تا زمانی که پدر و جدپدری در قید حیات هستند نوبت به وصی نمی رسد و در واقع وصی بعد از فوت هر دو صلاحیت دارد. همچنین پدر یا جدپدری می توانند این اختیار را به وصی بدهند که برای بعد از فوت خود نیز وصی دیگری معین کند .وکیل حضانت فرزند تهران با اطلاع از وظایف ولایت می تواند نسبت به سلب این موضوع اقدام حقوقی انجام دهد.
¶ ولی مسلمان نمی تواند برای فرزند خود وصی کافر انتخاب کند.
ولایت پدر و جدپدری تا چه زمانی ادامه می یابد؟
از دیگر موضوعاتی که می بایست مدنظر وکیل حضانت تهران قرار بگیرد بجث ولایت پدر و جدپدری است. ولایت پدر و جدپدری به مانند حضانت فرزند تابع سن فرزند است طبق ماده 1193 قانون مدنی با رشید شدن فرزند که متاسفانه سن مشخصی ندارد ولی معمولا 18 سالگی را به عنوان این سن تعریف کرده اند. بنابراین از زمانی که طفل رشید شد تحت ولایت خارج می شود و حتی اگر بعد از این سن محجور شود ولایت پدر یا جدپدری وجود ندارد بلکه قیم برای او تعیین می شود.
خدمات مجموعه حسابرس: بهترین وکیل حضانت فرزند در تهران
مجموعه حسابرس با بهرهگیری از وکلای متخصص و مجرب در زمینههای مختلف حقوقی، بهویژه حضانت فرزند، به شما کمک میکند تا بهترین نتایج را در پروندههای خود کسب کنید. در این مجموعه، تلاش ما بر این است که با ارائه مشاورههای دقیق و تخصصی، شما را در مسیر حقوقی پروندههایتان همراهی کنیم.
تیم وکلای متخصص در حضانت فرزند ما در مجموعه حسابرس، آمادهاست تا شما را در مسیر پروندههای پیچیده و حساس همراهی کند. هر یک از وکلای ما دارای سالها تجربه و تسلط بر قوانین و مقررات مرتبط با حضانت فرزند هستند و میتوانند در تمامی مراحل پرونده شما را یاری دهند.
خدمات مشاورهای و حقوقی در مجموعه حسابرس،به صورت کاملا شخصیسازی شده و متناسب با نیازهای خاص هر پرونده ارائه میشوند. شما میتوانید از تخصص و تجربه وکلای ما در زمینههای مختلف حقوقی، بهویژه حضانت فرزند، بهرهمند شوید و با اطمینان کامل پروندههای خود را به ما بسپارید.
چرا مجموعه حسابرس؟
-
تجربه و تخصص: وکلای ما دارای تجربه و تخصص بالا در زمینه حضانت فرزند هستند و میتوانند شما را در تمامی مراحل پروندههای مرتبط با این حوزه یاری دهند.
-
مشاورههای دقیق و حرفهای: ما با ارائه مشاورههای دقیق و حرفهای، شما را در مسیر حقوقی پروندههایتان همراهی میکنیم.
-
خدمات شخصیسازی شده: خدمات ما به صورت کاملا شخصیسازی شده و متناسب با نیازهای خاص هر پرونده ارائه میشوند.
-
تعهد به موفقیت: تعهد ما به موفقیت شماست و تمامی تلاش خود را برای کسب بهترین نتایج در پروندههای شما به کار میگیریم.
برای دریافت اطلاعات بیشتر و استفاده از خدمات مشاورهای و حقوقی مجموعه حسابرس، میتوانید با ما تماس بگیرید و از تخصص و تجربه وکلای ما بهرهمند شوید. ما همواره آمادهایم تا شما را در مسیر حقوقی پروندههایتان همراهی کنیم. جهت دریافت مشاوره کلیک کنید
ارتباط با حسابرس
جهت دریافت مشاوره، میتوانید به صورت حضوری و تلفنی، با ما در ارتباط باشید.
آدرس و تلفن تمام دادسراهای تهران به تفکیک ناحیه
در این نوشته به معرفی تمامی دادسراهای ایران به انضمام...
نویسنده: گروه حقوقی حسابرس
تاریخ انتشار: سهشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
وکیل خیانت در امانت
خیانت در امانت از جمله جرایم مالی پر تکرار و...
نویسنده: گروه حقوقی حسابرس
تاریخ انتشار: جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲
وکیل آدم ربایی
آدم ربایی از جمله جرایم سنگین و نادر و البته...
نویسنده: گروه حقوقی حسابرس
تاریخ انتشار: دوشنبه ۰۷ خرداد ۱۴۰۳
توضیحات دقیق و مفصل در این مقاله واقعاً عالی بود. از مجموعه حسابرس بابت این مطالب ارزشمند تشکر میکنم.❤️
ایجاد شده در تاریخ: دوشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۳